Abrazív sörtéjű körkefék

Az abrazív szálas körkefék modern eszköznek számítanak a csiszolási munkálatok tekintetében. Különlegessége abban rejlik, hogy gyártása során a csiszolóanyagot beépítik egy műanyag szálba, így a sörte kopása során mindig újabb és újabb szemcsékkel dolgozunk. A szerszámban lévő kemény és éles szemcséknek, valamint a rugalmas szálaknak köszönhetően ezek a sörték kiválóan képesek követni a megmunkálandó felület kontúrját, profilját folyamatos teljesítmény mellett. Műszaki keféink tulajdonságaikban hasonlítanak a köszörű szerszámokhoz, mivel esetükben is a vágó élek száma végtelen azzal a különbséggel, hogy a műanyag szálak rugalmasságának köszönhetően ezen termékeknél biztosított a kontúrok és profilok követése.

Alkalmazási terület:

Repülőgép gyártás, fémfeldolgozás, autókarosszéria, műanyagipar, gépjármű ipar, szerszámkészítés, elektronika, faipar.

Nagy sebességű abrazív körkefe

Szilícium-karbid abrazív szálból és gyűrű erősítéssel készített nagyteljesítményű ipari körkefe. A kis átmérő lehetővé teszi a nehezen hozzáférhető helyek, belső felületek, hornyok megmunkálását. Kiváló tulajdonságai végett ajánlott színesfém, valamint szintetikus anyagok felületének kezelésére is. Nagyobb felületek megmunkálása esetén lehetőség van több önálló kefe egy tengelyre való felfogatására a hatékonyabb és gyorsabb munkavégzés érdekében.

Felhasználás:

- Magas fordulatszámú hordozható gépek

- Célgépek

- Megmunkálóközpont

Szilícium-karbid abrazív szálból készített nagyteljesítményű ipari körkefe. A rugalmas sörtének köszönhetően a szerszám rendkívül kíméletes a munkadarabbal szemben. Sorjaeltávolítás során képes a geometria megőrzésére, vagyis az éleket nem gömbölyíti le. Gazdaságos és megbízható működést biztosít. A kefe önállóan vagy egy tengelyre fűzve is alkalmazható nagyobb felületek megmunkálása esetén a hatékonyabb és gyorsabb munkavégzés érdekében. Ajánlott vágósebesség 22m/s.

Felhasználás:

- Állványos köszörűgép

Abrazív szálas körkefe

Abrazív szálból készített körkefe. Nagyobb felületek megmunkálása esetén lehetőség van több önálló kefe egy tengelyre való felfogatására a hatékonyabb és gyorsabb munkavégzés érdekében. Rugalmas szálainak köszönhetően megfelelően alkalmazkodik a munkadarab alakjához. Alkalmas csövek, rudak, profilok, hegesztett varratok, vágási élek, fogaskerekek, hornyok, keskeny felületek tisztítására. Nagyobb tisztítási hatásfokot érhetünk el magasabb kerületi sebesség esetében.

Felhasználás:

- Állványos köszörűgép